طرز تهیه آبگوشت برای 20 نفر
برنامه آشپزی پخش از صدا و سیما با ظرف دیزی سنگی کوهسنگی کلیک ، دانلود و تماشا کنید
راهنما:مرکز خرید ظروف دیزی سنگی مشهد ارسال به سراسرکشور و تحویل درب منزل کلیک کنیدwww.kuhsangi.ir
دیگچه های سنگی فروشگاه اینترنتی کوهسنگی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری . همچنین اداره کل بهداشت ، درمان و سلامت مشهد . با نام و برند کوهسنگی تولیدمی شود
مواد لازم برای تهیه دیزی سنگی:
گوشت گوسفندی با استخوان: ۱ کیلو گرم دنبه: ۳۰۰ گرم نخود(یا لپه): یک فنجان سرخالی- پیازمتوسط: یک عدد-رب گوجه فرنگی: یک قاشق -آب گوجه فرنگی: یک فنجان مغز لیمو عمانی: یک قاشق سوپخوری -سیب زمینی: ۵ عددنمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آبگوشت دیزی سنگی:
طرز تهیه آبگوشت دیزی : دنبه و گوشت را پس از شستن ۱۰ قسمت کرده و آن را سرخ کنیدتاطلایی رنگ شود. پیاز را درون روغن حیوانی یا روغن دنبه سرخ نمایید و نخود (لپه) را که ازشب قبل خیس کرده اید را به پیاز اضافه کرده و آن را هم کمی تفت دهید. گوشت سرخ شده را بازردچوبه ، ۴ لیوان آب، لپه و پیاز داغ با شعله ملایم بپزید.سپس مغز لیمو عمانی را به آبگوشت دیزی اضافه کنید. در اواخر طبخ ۵ الی ۶ عددسیب زمینى را پوست گرفته و با کمى فلفل، نمک و زردچوبه به غذا اضافه کنید. بعد هم آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و درآخر کار آبگوشت را با نان سنگک، دوغ، پیاز و سبزی خوردن میل کنید
نکته:
بعضی از افراد مقداری لوبیا سفید هم در آن استفاده می کنندو مقدار کمی سیر نیز به آن اضافه می کند . علت مهم خوش طعم شدن آبگوشت دیزی مشهداضافه کردن سبزی معطر مرزه در ده دقیقه آخرپخت میباشد.