نکته: نوع ظرف برای طبخ قرمه سبزی و یا هر نوع غذای خورشتی بسیار مهم است پیشنهاد میکنیم حتما حتما از ظرف دیزی سنگی

برای طبخ این نوع غذاها و بسیار مفید هم می باشد استفاده کنید  تا طعم واقعی غذایتان  رو احساس کنید.

 راهنما:مرکز خرید ظروف دیزی سنگی مشهد ارسال به سراسر کشور و تحویل درب منزل کلیک کنیدwww.kuhsangi.irمهمترین نکته برای طبخ

قورمه سبزی اینه که خودش جا بیفته!رمزش هم پخت طولانی با شعله کم هست! همون قل قل خوردنهای کوچیک!و ظرفهای دیزی سنگی

بهترین گزینه و  مناسبه  اینکار میباشد

مواد لازم جهت تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر

مواد لازم مقدار واحد توضیحات

طرز تهیه : قورمه سبزی

 یک دستور کامل و بی نقص همراه با فوت و فن برای قورمه سبزی:

چون اولین و مهمترین مسئله تو این خورشت، ترکیب سبزی اونه، اول می پردازیم به میزان سبزی:

 10 دسته جعفری    2 تا گشنیز     5 تا تره     سه تا پیازچه   سه تا شنبلیله

 یه دونه نعنا     یکی دو تا اسفناج

 پاک کردن سبزی هم مهمه. مثلا شنبلیله فقط برگ باشه. اسفناج فقط برگ باشه. مثل عکس پایین:

پس از پاک کردن قشنگ سبزی رو میشوریم و میزاریم کاملا خشک بشه. سپس خردش میکنیم. حالا یا با دستگاه سبزی خرد کن یا با مولینکس.

خرد که کردیم با روغن جامد میزاریم کاملا سرخ بشه.خب اینجا سبزی  سرخ شده. تو این قسمت میتونین رب انار ترش بهش اضافه کنید و تفت

بدین ...موقع درست کردن قورمه سبزی دیگه چاشنی لازم ندارید. این اختیاریه. تو قسمت فوت و فن قشنگ توضیح دادم در مورد چاشنی ها.

 حالا مواد خود قورمه سبزی:

 گوشت خورشتی ( بهتره گوسفندی و چرب و همراه یه تیکه قلم باشه )

 لوبیا (هم قرمز ...هم چشم بلبلی...هم سفی ...هم چیتی ...همش قبوله . من چیتی رو ترجیح میدم!)

 سبزی (که گفتیم )

لیمو عمانی        پیاز و پیاز داغ        دو حبه سیر.        نمک       روغن

فلفل سیاه        نمک        زردچوبه

 چاشنی (پایین توضیح دادم . میتونه شامل : رب گوجه /زعفرون/آب نارنج/آبغوره /آبلیمو/لواشک ترش/رب انار/    رب الوچه / تمرهندی و ...) باشه.

                                        طرز تهیه 

 لوبیا بهتره چیتی باشه. خوشمزه تره! یک روز خیس خورده اینجوری رنگ پریده شده! من معمولا اینقدر هم رنگ پریدش نمیکنم!

حالا کمی پیاز تفت میدیم جهت پخت با گوشت . من یکی دو تا  سیر میندازم.پس از تفت دادن پیاز با زرد چوبه، گوشت رو میریزیم و هم میزنیم.

بهتره گوشت چربی دار باشه. یا مثلا یه تیکه قلم داشته باشه.گوشت رو که اضافه کردین درش رو بزارین. شعله رو بسیار کم کنید تا گوشت آب

بندازه و تو آب خودش بپزه.می بینید؟ این آب خود گوشته. گوشت هم کمی نیم پز مانند شده. اینجا یه چهل دقیقه ای گذشته. تو این مرحله  

 حبه های سیر رو بر میدارم.حالا آب جوش + پیاز داغ طلایی و برشته + دو تا لیمو عمانی که با چنگال سوراخ شده و هم چنین لوبیای خیس

خورده و نرم شده رو اضافه میکنیم. آب رو اون قدر بریزین که وسطاش هی  مجبور نشین آب اضافه کنین.سبزی رو هم یه ده دقیقه بعد یا اصلا

همون موقع میتونین بریزین. اگه دوست دارین از این عصاره های گوشت تو این مرحله میتونین اضافه کنین. زیرش رو کم کنید کوچولو کوچولو غل

بخوره.درش باید بسته باشه! من باز کردم عکس بگیرم. یک ساعت گذشت ....اینجا آب نارنجو ریختم .حدود نصف فنجون کوچیک.

با شعله کم بزارین جا بیفته. اینطوری که روغن انداخت و همه چیش پخته شد....یعنی آمادس!قبل از کشیدن، یک فنجون زعفرون آبکرده بریزین

توش و حالشو ببرین!حالا فوت و فن کلی رو پایین می نویسم بخونین :

فوت و فن یک قورمه سبزی توپ:

1. مهمترین مسئله ، ترکیب سبزی و اماده سازی شه :

اگه اسفناج اصلا نریزن، خورشت زیاد لعابدار نمیشه و آب و دون جدا میشه. اگه زیاد بریزن، طعم قورمه سبزی جالب نمیشه و همینطور موقع

سرخ کردن، چون اسفناج آب میندازه، نمیزاره سبزیاتون خوب سرخ بشه و له شون میکنه. اسفناج اگه زیاد باشه خورشتتون سبز روشن میشه.

در صورتیکه ماها غالبا رنگ تیره رو می پسندیم. پیازچه حتما بریزین. خوشمزه میکنه. گشنیز هم در همین حد گفتم خوبه.شنبلیله اگه کم باشه،

قورمه سبزی اون طعم نستالژیکش رو نخواهد داشت و اگه زیاد باشه قورمه سبزی تلخمیشه.

۱.سبزی باید خوووب تفت بخوره. قشنگ سرخ بشه. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشه.اگه سبزی درشت باشه، خوب جانمی افته. خوب

ریزش کنید.

2. روغن مصرفی باید روغن جامد باشه! خصوصا برای سرخ کردن سبزی...میدونید که فریز کردن روغن مایع اصلاخوب نیست. درسته روغن جامد

ضررهایی هم داره. ولی خب خوشمزه میکنه دیگه!

3. گوشت مصرفی باید گوسفندی باشه. استفاده از چند تیکه دنده یا قلم و دنبه علاوه بر گوشت خورشتی، مزه ی خیلی خوبی به خورشت مون

میده.

4.لوبیا :خب همه ی ما دیدیم که انواااع لوبیا ها استفاده میشه. ولی به نظر شخصی من چیتی خیلی خوشمزه تر میشه. لوبیا قرمز ولی خب

خوشگل تر و نستالژیکه!

5. چاشنی : این هم بحث خیییییلی مهم و حیاتی یه :قورمه سبزی بایددد ترش باشه...قورمه سبزی ای که ترش نباشه قورمه سبزی نیست!

چاشنی ها میتونه اینا باشه :بعضی ها موقع تفت دادن سبزی رب آلوچه یا رب انار به سبزی اضافه میکنن و تفت میدن.بعضی ها وسط های پخت

رب گوجه رو تفت میدن و میریزن تو خورشت. من به شخصه دوست ندارم. چون رنگ قورمه سبزی باسد سیاه باش!!لیمو عمانی رو در هر صورت

حذف نکنید! لیمو رو بریزین، چاشنی دیگه هم بریزین! بعضی ها از قبل لیمو رو تو آب خیس میدن تا به اصطلاح تلخیش گرفته بشه. من نیازی

ندیدم. بعضی ها گرد لیمو میریزن. اینم میشه.لواشک ترش اگه دارین میتونین تیکه کنین بریزین تو خورشت پخته بشه و خورشت رو ترش کنه!

_ تمر هندی هم میشه برای ترش کردن ش استفاده کرد.

_ آبغوره و آب نارنج هم عالی میشه. من که خیلی دوست دارم.یه موقع همه رو با هم نریزین ؟ !!

خلاصه اینا رو گفتم بدونین قورمه سبزی باید ترش باشه! حالا با هر چی که دم دستتونه!

6. جا انداختن قورمه سبزی:

اولا از کلک هایی مثل انداختن یخ تو خورشت یا ریختن آرد اجتناب کنید. نکته که در ابتدا بهش اشاره شد قورمه سبزی باید خودش جا بیفته!

رمزش هم پخت طولانی با شعله کم هست! همون قل قل خوردنهای کوچیک!و ظرفهای سنگی بهترین نوع ظرف و مناسبه  اینکار است

7. ادویه : قورمه سبزی اصلا نباید کم نمک باشه! در ضمن فلفل سیاه حتما بریزین. یه ادویه حیاتی تو قورمه سبزی یه تند و خوشمش میکنه.