فوائد ظرف دیزی سنگی و ظروف..

فوائد ظرف دیزی سنگی و ظروف..

Wednesday, Nov 02, 2016 سلامت و پزشکی

ظروف سنگی. مزیت این ظروف

طبق نظریه سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) که

معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی است استفاده از ظروف سنگی

کشور عزیزمان ایران که تولید آن در شهر مقدس مشهد میباشد را بسیار

مفید  می‌داند شش مورد از خواص و فوائد این ظروف که در این

سایت  منتشر گردید عبارت از...

۱_سلامتی بدن: دیگ های سنگی سالم ترین ظروف هستند. چون انسان از

خاک است اگر ظرف از سنگ  باشد سنخیت دارد و آرامش دهنده است لذا

بهترین ظرف غذا  ظروف سنگی است. اما زودپزها و نیز ظروف تفلن

سرطان آور است همچنین ظروف آلومینیومی

۲_صرفه جویی در سوخت: غذا در دیگ و دیگچه سنگی  با کمترین حرارت

به بهترین نحوی پخته می شود

۳_گوارا بودن غذا: طعم و مزه غذای پخته شده در ظروف سنگی قابل

مقایسه با سایر ظروف نیست و غذای طبخ شده در این ظروف

بسیار خوش مزه و خوش طعم است

۴_سرعت پخت: این دیگ ها مانند دیگ زود پز و البته بدون خطرات و بدون

ضررهای آن در کوتاه مدتی غذا را می پزد. هر نوع گوشتی داخل این دیگ

سنگی ها با حرارت ملایم دو ساعت خوب می پزد

۵_نسوختن غذا: بخاطر نیاز به حرارت کم و نیز سنگی بودن و در

نتیجه داغ نشدن زیاد غذا کمتر می سوزد و در صورت تمام شدن آب غذا

مقدار سوختگی غذا کمتر می شود

۶_صرفه جویی در مواد شوینده: دیگ های سنگی بسیار راحت و حتی بدون

مواد شوینده و حتی با آب ولرم و سرد به راحتی شسته می شوند

انتخاب دیگ سنگی: نوع خوب دیگ سنگی و بهترین این دیگ ها با برند

کوهسنگی ،در فروشگاه اینترنتی کوهسنگی عرضه میگردد.فروشگاه

کوهسنگی افتخار دارید محصولات خود را در بهترین بسته بندی و با کمترین

هزینه به سراسر کشور ارسال نمایید . مشتریان خود تبلیغ کنندگان محصولات

فروشگاه کوهسنگی می باشند

اباصلت هروی روایت می کند هنگامی که حضرت امام رضا علیه السلام به

سناباد وارد شدند به کناره‌ی کوهی نزديك سناباد که از سنگش دیگ و

دیگچه‌‌های سنگی درست می‌کنند رسیدیم ، امام به تخته سنگي از كوه تکیه

زدند و رو به آسمان فرمودند:

خداوندا! مردم را از این کوه سود برسان و غذاهايي را كه مردم در دیگ ها و

ظرف‌های سنگی این کوه می‌پزند برکت عطا فرما"

سپس دستور دادند دیگچه‌هایی از همان سنگ برایشان بیاورند و

فرمود:"غذای مرا در هیچ ظرفی نپزید مگر در همین ظرف‌های سنگی."

(عيون أخبار الرضا (ع) - الشيخ الصدوق - ج 1 - ص147)

از آن پس، مردم توجه بیشتری به آن ظرف‌ها کردند و اثر برکت را از دعای

امام در آنها دیدند. این کوه اکنون در داخل شهر مقدس مشهد قرار دارد و به

نام "کوهسنگی" مشهور است. خدا به بركت دعاي امام به كوه، نظر

خاصي كرد. چون امام خواستند كه ازآن روز به بعد، غذايشان را فقط در

ديگ هايي بپزند كه از سنگ آن كوه ساخته شده باشد.

 

6- برنامه آشپزی پخش از صدا و سیما با ظرف

 

 دیزی سنگی  کوهسنگی کلیک ، دانلود و تماشا کنید

 

 

دیگچه های سنگی فروشگاه اینترنتی کوهسنگی زیر نظر سازمان 

میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری . همچنین اداره کل

بهداشت ، درمان و سلامت  مشهد . با نام و برند کوهسنگی تولید

می شود 

انتخاب درست ظروف غذا  » برخي از ظروف با آزاد كردن تركيبات مختلفي

كه در جنس، رنگ و يا لعاب آنها به كار گرفته شده است، موجب ايجاد

تاثيرات سوئي بر بدن مي‌شوند. شايد در نظر اول، كيفيت و طعم غذا مورد

توجه قرار گيرد ولي بايد به خاطر داشت كيفيت ظرفي كه در آن غذا

مي‌خوريد نيز به اندازه كيفيت مواد غذايي مورد مصرف، مهم است. به

همين دليل كارشناسان از ديدگاه علمي، در مورد استفاده از ظروف با

جنس‌هاي مختلف، نظر  و گاه حتي درباره كاربرد بعضي از آنها، هشدار

مي‌دهند.

ظروف آلومینیوم  » استفاده طولاني مدت از ظروف آلومينيومي ‌براي پخت

غذا مناسب نيست، چرا كه اين ظروف با آزاد كردن آلومينيوم در غذا، سبب

انتقال اين يون‌ها به بدن مي‌شوند و در درازمدت مي‌تواند مشكلاتي براي

بدن از جمله مشكل كم خوني، ايجاد كند. بهتر است از ظروف آلومينيومي ‌

براي پخت غذاهايي استفاده شود كه نياز به مدت زمان پخت كمتري دارد. از

سوي ديگر سبزيجات برگي و غذاهاي اسيدي يا نمكي اگر در ظرف آلومينيوم

پخت شوند ميزان زيادي آلومينيوم را به خود جذب مي‌كنند در نتيجه

آلومينيوم بيشتري وارد بدن مي‌شود كه مضر است.

ظروف سفالی و لعابی » ظروف سفالي بدون لعاب براي نگهداري يا پخت

غذا مورد استفاده قرار نمي‌گيرند، چون داراي خلل زيادي هستند كه سبب

نفوذ و باقي ماندن غذا در آنها مي‌شود. اگر پايه رنگ‌هايي كه براي اين

ظروف به كار مي‌رود، حاوي فلزات سنگين مثل سرب باشد، استفاده از آنها

براي سلامتي مضر است و باعث كند ذهني، افسردگي و بعضي

مسموميت‌هاي درازمدت ديگر مي‌شود. ظروف لعابي زردرنگ كه در قديم از

آنها استفاده مي‌شد، بهترين نوع اين ظروف براي پخت و پز و نگهداري غذا

هستند. ظروف سراميكي هم نوعي از ظروف سفالي مي‌باشند كه اگر از لعاب

مناسبي براي آنها استفاده شده باشد، هيچ مشكلي براي پخت و پز ندارند.

ظروف مسی  » ظروف مسي از بهترين انواع ظروف پخت غذا محسوب

مي‌شوند، البته در صورتي كه قلع‌اندود شده باشند. اگر ظروف مسي به شكل

مناسبي قلع‌اندود نشده باشند و يا از مواد حاوي سرب براي قلع‌اندود

شدنشان، استفاده شده باشد، اين عنصر مي‌تواند پس از ورود به غذا، در

درازمدت سبب ايجاد مسموميت شود.  در صورتي كه ظروف مسي، قلع

اندود نشده باشد، ورود مس به غذا در طولاني مدت، سبب تاثير نامطلوبي بر

احشاء و اندام داخلي بدن شده و ذخيره شدن آن در كبد به مرور به از كار

افتادن اين عضو، كمك مي‌كند. به همين دليل آن را با فلزي ديگر مثل قلع

مي‌پوشانند. بنابراين بايد در هنگام شستشو احتياط كرد كه اين لايه از بين

نرود يا خش بر ندارد. از سوي ديگر مواد اسيدي يا غذاهاي ترش، سبب از

بين رفتن لايه رويي ظروف مسي مي‌شود بنابراين هر چند وقت يكبار، بايد

اين ظروف، قلع‌اندود شود.

ظروف ملامین  » اگر فرآيند توليد اين ظروف، علمي ‌و اصولي باشد، مشكلي

براي سلامتي افراد به وجود نمي‌آورد. لعابي كه براي محافظت روي ملامين

پوشانده مي‌شود، بسيار نازك است. بنابراين بايد مانع از بين رفتن آن شد تا

ميكروب وارد ظرف نشود. به دليل نفوذ ميكروب، استفاده از ملامين‌هاي

ترك‌دار و كهنه توصيه نمي‌شود. اگر اين ظروف، سالم باشد و لعاب آنها هم از

بين نرفته باشد، غذاهاي ترش و اسيدي هم نمي‌توانند تاثيري بر آن داشته

باشند.

ظروف بلوری، پیرکس و شيشه‌اي  » ظروف بلوري، پيركس و شيشه‌اي جزء

ظروف مناسب براي پخت غذا هستند، چون مواد اسيدي يا بازي، روي آنها

تاثيري نمي‌گذارد و در اثر حرارت نيز ترکیبی وارد غذا نمي‌شود. بعضی از

افراد این ظروف را روی حرارت بالا و شعله مستقیم اجاق گاز قرار می‌دهند،

ولی باید دانست که این روش کاملا اشتباه است. پیرکس حرارت را به خوبی

ولی به طور غیر یکنواخت منتقل می‌کند، بنابراین باید دقت کرد که این

ظروف با المنت‌های برقی و حرارت بسیار زیاد به صورت مستقیم تماس

نداشته باشند، بلکه در مایکروویو یا اجاق گاز به شکلی غیر مستقیم حرارت

ببینند.

ظروف استیل. » اين ظروف از تركيب آهن و فلزات ديگر ساخته شده‌اند و

در هنگام پخت، ترکیبی وارد ماده غذايي نمي‌كنند اما بايد توجه داشت كه از

نگهداري غذاهاي اسيدي و نمكي براي مدت طولاني در ظروف استيل،

خودداري شود. بزرگ‌ترین مشکلی که این قبیل ظروف دارند، این است که

غذا به آنها می‌چسبد و در صورت سرخ کردن غذا، ظرف می‌سوزد. پس

بهترین توصیه این است که از ظروف استیل برای طبخ غذا به شکل آبدار

(مثل سوپ و آش) استفاده شود.

ظروف پلاستیکی:  » سرو غذا در ظروف پلاستيكي و يكبار مصرف از نظر

بهداشتي باعث بروز مشكلاتي خواهد شد. اين روزها استفاده از ظروف

يكبار مصرف، متداول شده است. حتي بعضي خانواده‌ها براي پخش غذاهاي

نذري يا در میهماني‌هاي خود از اين ظروف استفاده مي‌كنند بايد توجه

داشت كه استفاده از ظروف يكبار مصرف شفاف و بي‌رنگ، براي

نوشيدني‌هاي داغ مثل قهوه و چاي، كاملاً نامناسب است چون حرارت بالا،

سبب آزاد شدن بعضي مواد آلي و تركيبات شيميايي موجود در ديواره آنها

Leave Your Comment

تنظیمات نما

تصویر پس زیمنه تنها در حالت های جعبه ای،قاب بندی و گرد شده به نمایش در خواهد آمد