زندگی > تغذیه - گوجهفرنگی و سیبزمینی دو جزء لاینفک آبگوشتهای امروزیاند، اما شاید ندانید که این دو محصول فرنگی تا
صدسال پیش از این، در ایران ناشناخته بودهاند همه دایرهالمعارفهایی که درباره ایران تالیف شدهاند، مدخل«آبگوشت» دارند. شاید باور نکنید اما
آبگوشت در کنار همه نامها ونامداران فرهنگ ایرانی، در دایرهالمعارفهای تخصصی بدل به مدخلی مفصل شده اما در منوی هیچ یک از
رستورانهای تهران آبگوشت نیست! برای خوردن آبگوشت باید به خانه، چایخانه، قهوهخانه یادیزیسرایی رفت. آن هم فقط سر ظهر، نه قبل و نه
بعد از آن. از قدیم دکانهایی هستند که به طور تخصصی هر کدام یک خوراک بیشترنمیپزند؛ حلیمی، کبابی، چلویی، جگرکی، کلهپزی و بریانی.
اما بازهیچ یک از این خوراکهای اصیل و محبوب ایرانی، جز چلوکبابها،در منوی رستورانهای ایران جایی ندارند! و به همین خاطر است که
در کتابچههای راهنمای ایرانگردی برای خارجیان هم فقط فرق پلو وچلو و شرح انواع کبابها آمده است. هر جای دیگر جهان که بود، این
تنوع خوراکی را جاذبهای سیاحتی میکردند و دستکم در منوهای وطنی جایی به آن میدادند.
راهنما:مرکز خرید ظروف دیزی سنگی مشهد ارسال به سراسر کشور و تحویل درب منزل کلیک کنیدwww.kuhsangi.ir
است که آبگوشت، هنوز که هنوزاست در سه ظرف سنگی، سفالی و فلزی، طبخ و میل می شود.