نکته: نوع ظرف برای طبخ فسنجان و یا هر نوع غذای خورشتی بسیار مهم است پیشنهاد میکنیم حتما حتما از ظرف دیزی سنگی
برای طبخ این نوع غذاها و بسیار مفید هم می باشد استفاده کنید تا طعم واقعی غذایتان رو احساس کنید.
راهنما:مرکز خرید ظروف دیزی سنگی مشهد ارسال به سراسرکشور و تحویل درب منزل کلیک کنیدwww.kuhsangi.ir
خورش فسنجان با مرغ
گردو 400 گرم
مرغ 4 تکه
پیاز 1 عدد
برگ بو 2 عدد
رب انار 5 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
نمک.فلفل.زردچوبه به مقدار لازم
فسنجون
طرز تهیه : گردوها را درهاون سنگی آسیاب کنید ، درون دیگ سنگی مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید سپس حرارت را زیاد کنید تا
آب بجوش بیاید ، پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 2 – 3 ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملا به روغن
بیافتد. پیاز را ریز کنید و بهمراه تکه های مرغ درون قابلمه ای جداگانه بریزید ، کمی روغن بریزید ، فلفل ، نمک ، زردچوبه و برگ بوها را اضافه کنید
و با حرارت ملایم تفت دهید ، پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد 2 لیوان اب اضافه کنید و 1 ساعت با حرارت ملایم بگذارید مرغ نیم پز شود.
پس از پخت گردوها و زمانی که به روغن افتاد میتوانید رب انار را اضافه کنید ( رنگ تیره خورش از پخت گردو بدست میاید و رب انار برای
ایجاد طعم ترش و ملس به غذا کاربرد دارد ) سپس شکر ، کمی نمک و مرغ پخته را اضافه کنید و حدود 2 ساعت بگذارید مرغ درون فسنجان با
حرارت ملایم بجوشد ، پس از این مدت زمان فسنجان را در ظرف بریزید و همراه با برنج سرو کنید.
نکته ها : حتما گردوها را با اب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود ، اب را از همان ابتدای
کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید ؛ مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید بنابر
ذائقه تان از رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید ، فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان
روغن گردوست.میتوانید بجای مرغ از گوشت چرخ کرده قلقلی شده استفاده کنید ، در اینصورت در انتهای پخت فسنجان و در زمان کشیدن در
ظرف گوشت قلقلی را با خورش سرو کنید ، در صورت تمایل میتوانید به جای برگ بو از 1 قاشق چایخوری دارچین در زمان قرار دادن مرغ در مایه
فسنجان به خورش تان اضافه کنید.