طرز تهیه دیزی سلطانی

طرز تهیه دیزی سلطانی

Wednesday, Nov 02, 2016 آشپزی با دیزی سنگی

غذای سنتی و اصیل ایرانی غذای کاملا سالم و دوست داشتنی

تمام ایرانیان عزیز     برای خرید دیزی سنگی کلیک کنید 

راهنما:مرکز خرید ظروف دیزی سنگی مشهد ارسال به سراسر

  

 کشور و تحویل درب منزل کلیک کنیدwww.kuhsangi.ir

 

                                       

     مواد لازم برای آبگوشت دیزی سلطانی

گوشت گوسفندی با استخوان =1 کیلو

دنبه= 300 گرم

لپه =یک فنجان سرخالی

پیاز متوسط =یک عدد

مغز لیمو عمانی =یک قاشق سوپخوری

آب گوجه فرنگی= یک فنجان

رب گوجه فرنگی =یک قاشق سوپخوری

سیب زمینی= 5 عدد

نمک و فلفل =به مقدار لازم

استفاده کردن از سیر و یا سبزی های معطر با توجه به ذائقه شما است.

                    طرز تهیه دیزی سلطانی:

این آموزش پخت دیزی برای ناهار ۴ نفر و در ظرف سفالی میباشد.

نخود و لوبیا را از ۱۱ شب در مقداری آب ( سه برابر حجم خیس نخورده نخود

و لوبیا ) خیس کنید. ساعت ۶ صبح شما باید گوشت را همراه چربی و

استخوان به همراه نخود و لوبیا، یک عدد از پیازها، یک حبه سیر و گوجه

فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و چند تکه کرده اید در ظرف سفالی

بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده و سرد شده به آنها اضافه

کنید .دقت کنید هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید

چون باعث دیرپز شدن گوشت می شود.

فراموش نکنید که طبخ این آبگوشت در ظرف سنگی بسیار عالی و خوش

طعم میباشد شعله گاز ملایم باشد. این ظرف زمان پخت را طولانی تر و

درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر می کند.

شعله باید تقریباً کم باشد و نیم ساعت تا یک ساعت بعد شما باید کف جمع

شده روی آب را با قاشق جمع کنید.

اگر بعد از یک ساعت کف جمع نشد و احساس کردید شعله اجاق کم است می

توانید کمی شعله را بیشتر کنید فقط مراقب باشید خیلی زیاد نکنید تا ظرف

سنگی شما هم سالم بماند.

بعد از حدود سه ساعت و نیم (یعنی حدود ساعت ۹:۳۰ صبح) فلفل سبز ها را

به دیزی بیفزائید.اگر فلفل سبز شیرین نداشتید فلفل دلمه اضافه نکنید.

در ساعت ۱۰:۳۰ پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور

بیندازید. یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل ، سیب زمینی ها را با پوست

داخل غذا بریزید. اگر مثل من تمایل چندانی ندارید که سیب زمینی با پوست

به دیزی اضافه کنید پوست سیب زمینی ها را بگیرید و کمی دیرتر آن را به

غذا اضافه کنید.مثلاً ساعت ۱۱:۳۰ سیب زمینی بدون پوست را اضافه کنید. در

ساعت ۱۲:۳۰ چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کنید. به همراه یک عدد پیاز

باقیمانده خوب بکوبید.

نکته: می توانید اول پیاز خام را ریز رنده کنید بعد همراه چربی بکوبید و با

هم مخلوط کنید و داخل غذا بریزید .

در این مرحله که گوشت و نخود – لوبیا نرم و پخته شده اند و ساعت باید

حدود یک ظهر باشد نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید.

در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یک قاشق غذا

خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن ، داخل غذا استفاده کنید. 

نکات مهم در مورد پختن دیزی :

سرخ کردن رب برای بوی خامی رب و همچنین بهتر کردن رنگ رب است اگر

هنگام سرخ کردن

رب، یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده هم به آن بیفزایئد نتیجه بهتری می

گیرید. این غذا با این زمان پخت طولانی جا افتاده و خوش مزه و خوش رنگ

است. معمولاً دیزی را با آب زیاد درست می کنند و بهتر است اول کار به اندازه

کافی در ظرف آب بریزید


که مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد.

فراموش نکنید که آبلیمو را هنگام سرو غذا، داخل ظرف بریزید؛ در غیر این صورت طعم غذا در اثر

جوشیدن آبلیمو تلخ می شود.

 

 

Leave Your Comment

تنظیمات نما

تصویر پس زیمنه تنها در حالت های جعبه ای،قاب بندی و گرد شده به نمایش در خواهد آمد