کله پاچه خانگی با ظرف سنگی

کله پاچه خانگی با ظرف سنگی

Wednesday, Nov 02, 2016 آشپزی با دیزی سنگی

طرز تهیه کله پاچه خانگی با ظرف دیزی سنگی

کله‌پاچه یک غذای سنتی ایرانی است که در کشورهای عربی 

نیز با نام باجه طبخ می‌شود و غذایی مشابه آن به نام خاش در

 ارمنستان، آذربایجان و گرجستان متداول است.

این غذا بسیار چرب و پرانرژی است. کله‌پاچه از پختن سر و

 دست و پای گوسفند (در آسیای میانه گوساله) تهیه می‌گردد.

 اجزای این غذا شامل: بناگوش – زبان – مغز – چشم –

 گوشت صورت و پاچه می‌باشد. واحد شمارش کله‌پاچه دست

 بوده و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه می‌باشد. آب این

 غذا نیز به عنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌شود.

کله پاچه غذایی دیر پز است و طبخ آن زمان زیادی طول

 می‌کشد.

 

راهنما:مرکز خرید ظروف دیزی سنگی مشهد ارسال به سراسر 

 کشور و تحویل درب منزل کلیک کنیدwww.kuhsangi.ir

مواد لازم

کله گوسفند ۱عدد

پاچه گوسفند ۴عدد

پیاز درشت ۱عدد

زردچوبه ۱ قاشق چای خوری

نمک به مقدار دلخواه

فلفل به مقدار دلخواه

آب سرد ۴ لیوان

نخود در صورت تمایل ۱۰۰ گرم

طرز تهیه

طبخ کله پاچه چیزی نیست بجز گذاشتن آن در دیگ و با

 حرارت بسیار ملایم پختن. هنر این کار تنها در این است که

 آنرا خوب تمیز کنید و هنگام طبخ آنرا زیاد نجوشانید و در

 عوض روی حرارت بسیار ملایم آنرا به شکلی دم کنید و

 استفاده از ادویه کافی که معمولا فقط نمک زردچوبه و فلفل

 سیاه و فلفل قرمز هندی است از مهمترین ها ست. شما می

 توانید کله پاچه پاک کرده بخرید یا می توانید برای تمیز کردن

 کله پاچه آنرا در آب گرم گذاشته تا خون آن خوب از بین برود

 و این کار را چندبار تکرار کنید تا کله خوب تمیز شود سپس

 پوست آنرا کنده و نصفش کنید (آرواره و کله )و داخل آنرا

 کاملا تمیز کنید .

حتما بخوانید  این قسمت از کله پاچه را نخورید!

برای طبخ، کله و پاچه را با هم در یک قابلمه قرار بدهید و آب

 به اندازه کافی به آن بیفزاید تا جایی که نیمی از کله زیر آب

 برود بعد یک پیاز را پوست بکنید و به چهار پنج تیکه تقسیم

 کنید و داخل قابلمه بیندازید همچنین در صورت تمایل می

 توانید ۱۰۰ گرم یا به اندازه نیاز نخود هم پای آن بریزید

 زردچوبه هم بزنید و در دیگ را خوب کیپ کنید، حرارت را به

 صورتی تنظیم کنید که آب زیاد نجوشد و یا حتی نیازی به

 جوشیدن هم نیست، همین که بتواند درجه آب را به نزدیک

 صد درجه برساند کفایت می‌کند یا حداکثر و فقط بصورت

 خیلی ملایم بجوشد.

شما می توانید کله پاچه را شب بار گذاشته و صبح جهت

 صبحانه نوش جان کنید .

حتما کله پاچه را قبل از بردن سر سفره تمیز کنید و تنها گوشت

 های قابل خوردن را در ظرف بریزد و استخوان و ضایعات آنرا

 قبل از سرو کردن از آن جدا کنید.

حتما همراه کله پاچه لیمو ترش هم استفاده کنید.

نکات مهم

۱- از کله وپاچه گوسفند و تازه بودن آن مطمئن شوید ( کله بز یا

 میش نباشد )

۲- تغییر رنگ و بوی نا مطبوع دال بر فاسد بودن میباشد

۳- کله پاچه را از جای مطمئن خریداری کنید

۴- آثار باقیمانده مو را از سطح پوست جدا کنید

۵- روی زمین محکمی نایلکس پهن کرده و با گرفتن گوشها و

 بلند کردن کله و فرود آوردن آن از سمت بینی بر روی زمین

 ضرباتی محکم به کله وارد کنید و بعد با فشار زیاد از طریق

 مجرای نای در پشت کله آب را داخل مجرای بینی بفرستید تا

 از تمیز شدن این قسمت کاملاً مطمئن شوید.

حتما بخوانید  بهترین و بدترین قسمت کله پاچه

۶- کله را از فاصله دو فک تا انتهای سر به دو نیم کنید

۷- دندان ها و سطج زبان را با برس زبر تمیز کنید

۸- کیسه مویی درزیر پوست شیار بین ناخنها را خارج کنید

۹- سیرابی و هزارلا و شیردان را خوب تمیز کنید

10- با توجه به دقتی که در انتخاب و تازه بودن کله پاچه و

 نحوه تمیز کردن آن هست سعی کنید این غذا را در منزل تهیه

 کنید تا مطمئین باشیدغذای سالمی تهیه کرده و از خوردن آن

 لذت ببرید .

11- در ضمن یکی دوساعت پیاده روی بهترین روش برای

 کاهش میزان جذب کلسترول ناشی از صرف کله پاچه

 میباشدو سایر غذاهای چرب و مقوی را در آن روز حذف کنید و

 کله پاچه را به عنوان صبحانه یا نهار میل کنید

12- بعد از اینکه کله پاچه پخت به آن نمک و در صورت تمایل

زعفران دم کرده بزنید و وقتی که مزه دار شد . پس از صرف

 آب کله پاچه ، استخوانها را جدا کنید و مغز را خارج کنید و

 لایه سفید رنگ روی زبان را جدا کنید . تمامی قسمتهای مغز و

 زبان و بناگوش و… قابل خوردن بوده آنها را در ظرف بکشید و

 با خانواده نوش جان کنید .

 

Leave Your Comment

تنظیمات نما

تصویر پس زیمنه تنها در حالت های جعبه ای،قاب بندی و گرد شده به نمایش در خواهد آمد